September 2013
M T W T F S S
« Jul    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Categories

Workshop industria ospitalitatii Durau dec 2009

Update 3:  Au inceput inscrierile, in curand va fi finalizata structura dept de Resurse Umane si vor incepe aplicatiile pe posturi, va asteptam cu entuziasm sa participati

FAQ imaginar

P2080062

Cine ?

In principal studentii de la anul 3 ECTS si master MTH. In caz ca sunt doritori de la anul 2 ECTS si mai avem locuri si pentru ei, ii asteptam cu drag.

Cu prietenul/prietena ce fac ? Starnesc gelozii si explicatii in cuplu mergand singura/singur?

Nici gelozii si nici explicatii, luati doar o pauza minuscula, de 2 zile, actiune frecvent benefica pentru viata de cuplu. Actiunea de fata se adreseaza doar studentilor de la ECTS.

Cand ?

In week-end-ul 4-6 decembrie

Dar pierd sansa de a vota cu tata lui EBA sau cu celalalt tip?

Nu neaparat, exista sectii de votare speciale si ajungem si in Iasi inainte de inchiderea celor din Iasi

Hmm, suna a turism electoral

Nu, doar turism simplu

Ce se intampla acolo ?

Ne propunem preluarea activitatilor hoteliere de la A-Z. Studentii nostri vor administra hotelul si vor indeplini toate activitatile rutiniere si non-rutiniere din hotel.

Cum adica, chiar si la bucatarie, housekeeping..?

Exact, chiar si la bucatarie, desi avem un sef bucatar, echipa lui va fi formata din studenti, tot ei vor construi si departamentele de front office, restaurantul, banquetingul si evenimentele, securitatea, tehnic si de mentenanta. In plus, 2 departamente isi vor incepe activitatea inainte de debutul week-end-ului respectiv: departamentul de marketing & vanzari si cel de resurse umane. Primul va stabili tarifele, va construi oferta si o va promova, al doilea va recruta si selecta personal pentru posturile din cadrul hotelului

Cum aflu in ce departament sunt repartizat ?

Lista de pozitii disponibile va fi deschisa in curand, pentru fiecare pozitie se va putea aplica cu un CV & scrisoare de intentie. Departamentul de Resurse Umane va tria si repartiza aplicantii.

S-a mai facut asa ceva, e naspa sau iese misto ?

Da, am derulat un proiect pilot cu colegii vostri cu un an mai mari, dintre care multi sunt la master acum. Am fost la cabana de pe Rarau unde am simulat gestiunea unui hotel alpin. Rezultatele, implicarea si participarea au fost peste asteptari, in curand vom posta o pagina speciala cu imaginile, descrierea activitatilor si testimonialele celor ce au participat la acea actiune.

Ceva distractie sau calugarie ?

Desi in Durau exista un centru monahal important, hotelul este sub administrarea noastra si noi decidem ce facem. Suntem convinsi ca un departament expert de banqueting & events va gasi cele mai bune solutii pentru a ne organiza actiuni memorabile.

Cine merge dintre profi ?

Noi incercam sa atragem cat mai multi, in curand va vom confirma si cine participa dintre profesori

Ne iese si noua ceva din chestia asta ?

Da, o experienta reala, intr-un hotel real cu profesionisti care va supervizeaza si indruma, mai multe workshopuri vor fi organizate pentru dezvoltarea unor abilitati si competente .In plus este un avantaj in vederea deplasarii similare din luna aprilie cand aceasta va fi o parte a evaluarii la Proiecte in turism si posibil la Gestiune Hoteliera.

Dar la nota conteaza vreun pic?

Da, un anumit procent din evaluarea din semestrul 2 la Proiecte in turism se va baza pe aceasta experienta din decembrie. Va vom comunica in curand structura evaluarii.

M-am zapacit, deci ce conteaza la evaluare, aplicatia din decembrie sau cea prognozata din aprilie?

Ambele, in proportii variate, comunicate in curand

Daca nu merg, imi afecteaza evaluarea?

Nu, fiind o actiune contra unui tarif de participare, nu putem obliga pe nimeni sa mearga. Alternativa pentru cei care nu merg este de a alcatui un proiect consistent in semestrul 2.

Va fi scump? Cat costa?

Aceasta e deja sarcina voastra, a departamentului de Marketing & Vanzari, sa faca tarifarea, ofertarea si promovarea. In principiu, tariful nu va fi ingrozitor de mare ci rezonabil, acceptabil.  Tariful si oferta per ansamblu vor trebui comunicate cat mai curand

Primii pasi ?

Astept pe mail: lorin.dragan@gmail.com mesaje de la cei care vor sa se implice in departamentul de VAnzari si marketing si carora le voi da un contact la hotelul respectiv cu care vor negocia si de la care vor afla toate detaliile. Nu vreau un grup mare de lucru, maxim 4 persoane. Deciziile in prea multi oameni nu sunt bine legate.  A 5-a persoana din acest departament va fi obligatoriu de la ECTS Piatra Neamt, unde avem niste colegi entuziasti, bine pregatiti si fara de care nu vrem sa plecam la drum. Am spus obligatoriu, in sensul ca imi doresc sa ii implicam si pe colegii nostri de la ECTS Piatra Neamt in acest proiect. Va fi o sansa interesanta sa ne cunoastem unii cu altii.

Astept de asemenea mail-uri de la cei ce vor sa construiasca departamentul de Resurse Umane si care vor avea sarcina selectiei colegilor vostri pe un post sau altul.

Cei ce vor fi selectati de mine ca facand parte din aceste doua departamente trebuie sa se porneasca la treaba cat mai repede, cei care nu vor fi selectati nu au nici un motiv de dezamagire caci sunt in continuare multe posturi de maxima responsabilitate care ii asteapta la hotelul nostru din aplicati.

Un cuvant final

Imi doresc sa va implicati cat mai multi in aceasta actiune caci e o sansa sa facem ceva foarte practic, aplicativ si care va va pregati pentru mediul real. Nu in ultimul rand e o sansa sa ne cunoastem mai bine, inclusiv informal si sa ne distram la maximmm.

Merci de atentie, sper ca nu ati adormit citind randurile acestea

Cu simpatie,

Lorin

14 comments to Workshop industria ospitalitatii Durau dec 2009

 • Anton Andrei

  era mai bine daca era in alt week-end !!!

 • catalinagavril

  Cătălina Gavril de la ECTS Piatra Neamţ anul III
  Cum putem lua legătura cu, colegii de la Iaşi să ne putem implica şi noi în acest proiect.Sau cu cine trebuie să discutăm. Eu sunt dispusă să încerc o experienţă de acest tip.Poate mă va ajuta.

 • Lorin

  re Andrei: bineinteles ca unele week-end-uri convin unora mai mult si altora mai putin, iar alte week-end-uri exact invers. Daca amanam la nesfarsit apare riscul de a nu gasi niciodata week-end-ul ideal

 • Lorin

  re: Catalina: in momentul in care primesc mai multe candidaturi atat pentru dept de Marketin Vanzari cat si pe Resurse Umane, initial, am sa selectez eu acele 2 persoane care vor reprezenta ECTS Piatra Neamt in echipa organizatorica si va voi pune in legatura cu colegii de la Iasi cu care veti lucra cu usurinta in epoca echipelor virtuale.

 • Anton Andrei

  Mi se pare o idee extraordinara! Sper sa mai organizati asa ceva, sa pot participa si eu!

 • eDward

  ma numesc popov Eduard as dori sa particip si eu la aceasta activitate in cadrul departamentului de marketing si/sau vanzari, nu am reusit sa trimit email.

 • Lorin

  re Andrei: va astept cu drag in aprilie

 • Lorin

  re Eduard: e ok, v-am retinut

 • bogdan v

  ca si colegul andrei, ideea e extraordinara, dar era foarte bine daca era in alt weekend

 • Lorin

  re Bogdan: pana la urma te asteptam din ce am vorbit azi, deci, daca vrei intr-adevar, poti, nu ?

 • Alina B

  Ma bucura enorm ceea ce am citit.. se pare ca ECTS-ul creste si se dezvolta …Eu am fost la Rarau si mi-a placut enorm .. mai aveam 2 km pana ajungeam la cabana si am aflat cu totii ca aveam niste responsabilitati, atributii .. eu de exemplu am fost consierge si apoi am facut parte din dep de marketing-event … Raraul a fost inceputul, Duraul continuarea si povestea va continua… sper sa merg si acum (daca se poate) sa particip, sa cunosc noul ECTS .. multa bafta… Alina Bucsai

 • Lorin

  Saluti Alina, ne bucura mult ca pionerii care au participat in proiectul pilot de pe Rarau vor sa ni se alature. Va asteptam cu drag

 • Robitzu

  Buna tuturor!
  Eu cred ca evenimente de genul asta ar trebuie sa
  aiba loc in fiecare an, de doua ori si cu transportul gratuit.
  Pentru ca facand ceva practic se intelege mult mai repede si se creaza si acea experienta ceruta de unele FIRME.
  Ar fi minunat daca facultatea ar incheia contracte cu diferite firme care sa colaboreze cu cei de la FEAA pentru mai multe actiuni cu si pentru studenti.
  Ceea ce ni-se ofera in Romania de la liceu si pana la angajare.

 • Lorin

  Cel mai bine ar fi ca in loc sa asteptam atitudini paternaliste din partea statului, a facultatii, etc, sa punem mana si sa incercam prin forte proprii sa dezvoltam astfel de parteneriate, sa aplicam pentru proiecte care ofera finantare pentru aceasta, etc

You must be logged in to post a comment.