September 2013
M T W T F S S
« Jul    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Categories

De ce ECTS ?

Specializarea “Economia Comertului, Turismului si Serviciilor” se integreaza in profilul stiintific si educational al Facultatii deEconomie si Administrarea Afacerilor.

OFERTA – ce ofera in plus fata de alte facultati cu acelasi profil (de ex. Programe de colaborare cu companii din domeniu, programe de practica in strainatate, recrutari de pe bancile facultatii etc.)-  de completat!

boab-1280x102411

Obiectivele programului de studiu: obiectivul principal al programului de studiu „Economia Comertului, Turismului si Serviciilor” este pregatirea universitara, in domeniul comertului, turismului si al unei largi palete de servicii pe piata interna si internationala. Pentru realizarea obiectivului propus, in cadrul facultatii sunt create toate premisele pentru inzestrarea studentilor cu cunostintele teoretice si abilitatile practice necesare, care sa permita absolventilor sa faca fata cu succes problemelor complexe cu care urmeaza sa se confrunte. Toate acestea se bazeaza pe o serie de competente dobandite pe parcursul anilor de studiu precum:

-                    Stapanirea limbajului economic de specialitate;

-                    Utilizarea metodelor si tehnicilor de executie specifice comertului, turismului si serviciilor;

-                    Prelucrarea si gestionarea informatiilor financiar – contabile din sectorul tertiar;

-                    Executarea de operatiuni specifice agentilor economici ce activeaza in domeniul comertului, turismului si serviciilor;

-                    Participarea la proiectarea si executarea unor programe de cercetare – dezvoltare specifice sectorului tertiar;

-                    Abilitati de valorificare a resurselor locale prin initierea de afaceri noi din sectorul comertului, turismului si serviciilor;

-                    Aplicarea deciziilor de management in sectorul tertiar;

-                    Abilitati de utilizare a echipamentelor informatice in executarea operatiunilor de gestiune specifice comertului, turismului si serviciilor;

-                    Integrarea responsabila si benefica in mediul economic european.

“ECTS” este o specializare cu un pronuntat caracter practic ce pune accentual pe schimbarea mentalitatii muncii in echipa, care mult timp a fost uitata si marginalizata.  In acest sens studentii care urmeaza programul de studiu sunt incurajati sa lucreze in echipe, sa dezvolte relatii interumnane, sa socializeze, sa deprinda capacitate de comunicare, organizare, coordonare si negociere.

Pentru viitorii absolventi ai acestei specializari, exista posibilitatea continuarii pregatirii prin invatamantul postuniversitar, masterat si cursuri de doctorat, organizate in cadrul institutiei noastre.

Intreaga activitate depusa de corpul profesoral care preda la Specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor sta sub semnul asigurarii calitatii procesului educational si a standardelor diplomelor sale, care reprezinta, de fapt, misiunea universitatii.

Functionarea in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a specializarii “Economia Comertului, Turismului si Serviciilor”, a devenit de nelipsit prin faptul ca este o modalitate de satisfacere a  necesitatilor aparute pe piata regionala a fortei de munca, dar si a intereselor tinerilor care doresc sa isi continue pregatirea profesionala prin studii superioare. De asemenea, aceasta specializare este considerata o premisa a consolidarii perspectivelor de invatamant superior economic, precum si o dovada a adaptarii invatantului  romanesc la cerintele aparute pe  piata mondiala.

Absolvenţii acestui program de studiu, pot ocupa o paleta larga de posturi precum: economisti, consultanti economici, agenti de asigurari, agenti comerciali, agenti imobiliari, consultanti in afaceri, consultanti financiari, consultanti in comert, turism, servicii, administratori hotel, cercetatori economisti (in economia mediului, in economia generala, in economia agroalimentara, in gestiune economica, in management, in marketing), consilieri economici, directori societati comerciale, experti economisti, ghizi interpreti, inspectori in comert, turism, servicii, intermediari in activitati comerciale, referenti economisti, manageri in industria ospitalitatii, agenti de turism, directori de agentii de turism, ghizi turistici, agenti de asigurari, directori de relatii publice etc.

citeste si

MATERII DE STUDIU

INTREBARI FRECVENTE

UN GAND DE LA ALINA T, ANUL 3 ECTS

You must be logged in to post a comment.