September 2013
M T W T F S S
« Jul    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Categories

Materii de studiu

Merchandising MERCHANDISING

Cu siguranta prima intrebare a ta este legata de sensul cuvantului “merchandising”. Nu trebuie sa te sfiesti pentru ca si noi am trecut prin aceeasi stare la momentul respectiv. Suntem aici sa te ajutam. In primul curs vei afla ca termenul provine din lb. engleza, desemnand ansambul tehnicilor de punere in vanzare, de etalarea si de valorificare a marfii. Nu este asa dificil cum pare la prima vedere. Sunt notiuni pe care noi iti vom arata ca unele dintre ele deja iti sunt familiare. Le intalnesti zilnic atunci cand mergi la magazinul din coltul blocului, la supermarket sau in mall pentru a-ti face cumparaturile. Este ceea ce se numeste liantul dintre tine – cumparator, si magazin- comerciant. Misterele acestei discipline le vei descoperi atunci cand vei fi pus in situatia de a face cercetari practice in astfel de locatii si vei constata ca toate notiunile vor prinde contur in mintea ta si vor deveni mult mai clare.

39748906GlobalForum_50_150dpiManagementul turismului

Mai mult ca sigur iti aduci aminte de calatoriile pe care le faceai alturi de parinti, frati  ori  prieteni in vacanta de vara. Le asteptai cu nerabdare, chiar daca de cele mai multe ori nu mergeai decat la bunici, intr-un satuc uitat de lume. Tot farmecul consta in faptul ca reuseai sa evadezi din cotidianul acela atat de monoton. Ceea ce incercam noi sa te invatam aici este direct legat de acest aspect. Cum turismul se afla in plina exapansiune si a capatat deja dimensiunea unei adevarate “industrii”, te ajutam sa intelegi problematica acestui fenomen, sa fii chiar tu cel care va crea programe si produse turistice, ori va gestiona in mod eficient activitatea unei firme din acest domeniu. Noi te ajutam sa devii specialist!

MRU (Managementul Resurselor Umane) MRU

Calitatea fortei de munca este extrem de importanta pentru reusita oricarei organizatii, indiferent de dimensiunea sa. In acest sens este esential sa te cunosti pe tine insuti in primul rand, sa fii capabil sa-ti faci oricand o analiza, fie din perspectiva pozitiva, fie din extremea cealalta. Este primordial sa cunosti reguli de selectie si recrutare a oamenilor, de planificare eficienta a personalului, de motivare si salarizare, in in sensul dezvoltarii acestuia. Toate acestea iti vor fi prezentate sub forma unor simulari interactive.

71086126FEI (Fundamentele economice ale investitiilor)

Visul oricarui om este acela de a pune bazele propriei afaceri. Acest vis insa nu se rezuma doar la resursele finaciare necesare. Cuprinde si  o parte de profunzime pe care multi o ignora. Rampa de lansare in aceasta lume a concurentei o gasesti aici, printer notiunile pe care le vei invata la aceasta disciplina. In primul rand vei afla cum se formeaza fondurile de investitii, care sunt criteriile de alegere a unui proiect, cum se face selectarea acestora, de unde poti obtine finantare pentru a-ti materialize visul, si mai ales cum poti evalua in mod obiectiv rezultatele intregului proces.

Evaluare si amenajare turisticaEVALUARE SI AMENAJARE TURISTICA

Sansele obtinerii de fonduri nerambursabile ale Romaniei au crescut considerabil odata cu integrarea in U.E. Deoarece potentialul turistic de care dispune tara noastra este destul de bogat, nu ne ramane decat sa il punem in valoare. Vrei sa fii chiar tu cel care contribuie la completarea portofoliului turistic al Romaniei? Noi te ajutam! Vino la cursurile si semiariile acestei discipline pentru a dobandi abilitati de initiere si punere in practica a unui proiect de amenajare, prin identificare oportunitatilor si avantajelor unei regiuni.

mng.com.Managementul comertului

Producator, furnizor, detailist sau consumator final, indiferent de pozitia pe care o ocupi, faci parte dintr-un lant care se completeaza zilnic cu noi verigi. Schimbarile permanente, aparitia de noi jucatori, caracterul competititv, fac jocul mult mai dificil. Daca vrei sa obtii victoria nu trebuie sa ramai niciodata in urma. Vino alaturi de colegii tai la cursurile si seminariile de management comercial si invata cum sa pastrezi mingea in teren la tine.

Mamagement financiarMNG FINANCIAR

Crearea valorii de piata a unei firme are la baza in primul rand elemente specifice, materializate print-o serie de reguli si principii. Fundamentarea de decizii optime, mentinea indicatorii de eficienta peste limitele minime, precum si construirea unei culture organizationale puternice te vor ajuta mereu sa fii cu un pas inainte celorlalti. Experienta atrage dupa sine succesul.

images (2)Managementul serviciilor

Schimbarie continue care au loc pe piata cererii si a ofertei au facut ca exigentele clientului sa urmeze un ritm ascendent. Ca viitor angajat in acest domeniu, va trebui sa inveti ca premisa traditionala s-a schimbat. Astazi nu mai poti vinde ceea ce oferi, ci trebuie sa oferi ceea ce se cere, pentru a obtine avantaje de competitie si profesionalism. Finalitatea demersurilor cognitive pun in centrul activitatii clientul, cu toate cerintele sale.

LogisticaLOGISTICA

“Descoperita de economie din cele mai vechi timpuri si confirmata de economia moderna, logistica pare a fi nu numai inima strategiei intreprinderii, ci si radacina insasi a performantei in executia operationala a activitatilor cotidiene.

Intreprinderile sunt astazi obligate sa gaseasca solutii originale si tot mai eficace pentru a pilota fluxurile de produse si servicii din faza de cercetare-dezvoltare pana la clientul final.”

MKTMarketing turistic

Natura, arta, cultura, istoria, tehnologia, facilitatile, dotarile, structurile de cazare…necesitate, placere, interes, curiozitate, imagine favorabila sau pur si simplu o ofera pe masura buzunarelor tale? Toate acestea adunate formeaza notiuni de baza ale acestei discipline, care te invata nu doar sa vinzi ori sa promovezi un anumit produs/ destinatie, ci si sa o faci intr-un mod cat mai eficient si pe placul clientului.

Proiecte economice in comert si in turismproiecte

Asa cum le arata si numele, aceste discipline sunt in mare parte bazate pe elemente practice, proiecte, cercetari, pe care studentii trebuie sa le realizeze facand apel la cunostintele deprinse de-a lungul timplului, in cadrul facultatii.  Fie ca este vorba de comert, ori de turism, clientul va trebui sa gaseasca ceea ce are nevoie si sa plece mereu multumit, pentru ca noi sa avem garantia ca va reveni.

Discipline obligatorii: Microeconomie / Matematica aplicata in economie / Bazele contabilitatii / /Tehnologii informationale pentru afaceri/ Limba straina /Drept economic / Macroeconomie / Bazele Statisticii / Contabilitate financiara/  Instrumente software pentru afaceri / Limba straina / Management / Finante / Econometrie / Merchandising / Evaluare si amenajare turistica/ Limba straina / Marketing / Moneda si credit / Tehnici promotionale / Managementul turismului / Managementul comertului / Managementul calitatii / Managementul resurselor umane / Managementul financiar / Proiecte economice in comert / Fundamente economice ale investitiilor / Logistica in comert si in turism / Gestiune hoteliera / Marketing turistic / Managementul serviciilor / Gestiunea unitatilor alimentare si de catering /

You must be logged in to post a comment.