September 2013
M T W T F S S
« Jul    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Categories

Curs-seminar

Actuala conjuncturǎ economicǎ mondialǎ reprezintǎ un punct de cotiturǎ atât pentru mediul internaţional de afaceri, cât şi pentru ofertanţii de servicii de învǎţǎmânt universitar. Ne putem întreba ce am putea face diferit pentru a ajuta mediul de afaceri sǎ depǎşeascǎ eventuale evenimente similare sau, cel puţin, cum am putea sǎ pregǎtim mai bine specialişti pentru a putea înţelege ameninţǎrile şi oportunitǎţile mediului în care acţioneazǎ? Principalele rǎspunsuri includ pregǎtirea teoreticǎ şi, mai ales, practicǎ a specialistului, ancorarea în realitǎţile economice actuale, cunoaşterea unor metode noi şi / sau performante de susţinere a acţiunilor firmei în piaţǎ.

De la gândirea modului de intrare în afaceri pânǎ la rentabilitatea economicǎ a firmei totul se leagǎ, totul se condiţioneazǎ. O greşealǎ dintr-un domeniu poate conduce, mai devreme sau mai târziu, la dezastru. Managerii de valoare se dovedesc în situaţii de crizǎ şi nu în perioade de creştere economicǎ susţinutǎ, când, involuntar sau intenţionat, creeazǎ strategii de creştere pentru liniile de afaceri.

Cursul – seminar de Proiecte economice in comert recreeazǎ, atât de fidel pe cât este posibil, realitatea înfiinţǎrii şi gestionǎrii unei firme din domeniul comerţului. Ceea ce ne propunem prin acest demers este pregǎtirea studenţilor din anul III ai specializǎrii “Economia comerţului, turismului şi serviciilor” pentru realitatea din mediul de afaceri. De asemenea, ne propunem sǎ dezvoltǎm spiritul de întreprinzǎtor în fiecare student, care poate dovedi (sie însuşi sau celor din jur) cǎ este un potenţial întreprinzǎtor de succes.

În perspectivǎ, vom considera posibilitatea realizǎrii de parteneriate cu firme din domeniul comerţului în vederea realizǎrii unor stagii de practicǎ, pe modelul universitǎţilor europene de tradiţie. Pentru moment, realitǎţile mediului economic ne forţeazǎ sǎ abordǎm acest domeniu mai degrabǎ din perspectiva interdisciplinaritǎţii şi a simulǎrii unor situaţii apropiate de cele întâlnite în prezent în firmele româneşti, astfel încât absolvenţii noştri sǎ fie capabili sǎ rǎspundǎ câtor mai multe provocǎri apǎrute la un viitor loc de muncǎ.

click aici pentru curriculum curs

Ruxandra & Lorin

Slide-shows


15 comments to Curs-seminar

 • 31040701sl071621

  Buna ziua! Echipa Neagra,gr.15,are o nelamurire privind aplicatia referitoare la segmentarea pietei pe care firma noastra( de produse alimentare) doreste sa activeze.magazinul nostru alimentar se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori indiferent de varsta,clasa sociala,venituri,etc.In acest caz,cum putem sa segmentam piata?

 • Lorin

  pai nu cred ca nu exista un segment care sa fie mai atractiv pentru voi, care sa cumpere mai mult, apoi, in afara de segmentarea dupa variabilele demografice sunt si alte tipuri de segmentare, nu pot crede ca toti consumatorii din lumea aceasta vor cumpara produsele voastre…

 • diana_d

  buna ziua. pana cand trebuie trimis proiectul, eu fiind in echipa albastra de la grupa 23 de vineri dimineatza de la ora 10?

 • Lorin

  http://ectsiasi.ro/?page_id=1018 cititi postul asta va rog si recurgeti la judecata dvs sa decideti pana cand trebuie trimis, daca nu reusiti, reveniti cu o intrebare

 • Sinteanu Florin

  Buna seara! Ma numesc Sinteanu Constantin Florin Gr.14 Echipa Galbena. Colegii m-au anuntat ca s-au schimbat echipele si am inteles ca cei care nu au fost prezenti la seminarul in care acestea s-au schmbat nu sunt trecuti la o alta echipa! Va rog sa imi spuneti ce se poate face in acest sens!
  Va multumesc!

 • x_tyna

  buna ziua.puteti posta aplicatiile domnilor invitati de la seminarul de joi?multumesc

 • Lorin

  le-am postat

 • alesya_blue_eyes

  Avand in vedere ca aplicatia noastra va fi evaluata de domnii invitati..poate fi redactat si intr-o limba straina?sau doar in romana?

 • Lorin

  e o intrebare f buna. Ambii domni vorbesc perfect engleza, iar domnul Gavriluta vorbeste perfect si franceza. Ramane sa ma interesez daca dl Ciortescu vorbeste si el franceza.

 • alesya_blue_eyes

  ok…english then. thank you!

 • Lorin

  intre timp am verificat cu ambii invitati, ambii vorbesc atat engleza cat si franceza. deci trimiteti in oricare dintre cele 2 limbi.

 • annya_adina

  Buna ziua,ma numesc Perjeru Anamaria, de la grupa 14. am trimis aplicatia pe sitela ora 23.50 pentru ca au fost probleme cu ruter-ul in camin. Nu ma regasesc in lista celor care au trimis aplicatia. Inseamna ca nu a ajuns la dumneavoastra?
  Multumesc, astept raspunsul dvs.

 • Lorin

  ba da, va regasiti

 • annya_adina

  Multumesc frumos de raspuns !

 • Andreea.Adam

  sunt din grupa 1 si la primele 2 sem am fost la grupa 8 dar e nevoie sa ma intorc inapoi.pentru saptamana viitoare la proiecte economice in comert am posibilitatea sa mai intru in vro grupa pentru ptimul proiect?

You must be logged in to post a comment.